O Firmie
Dzięki wiedzy i inwencji naszych technologów powstają oryginalne, ciągle wzbogacane receptury.
Zarząd firmy koordynuje poniższe etapy i czuwa nad realizacją firmowej misji.
Kreacja smaków
Nasze produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej i fileta drobiowego z zachowaniem ścisłego reżimu technologicznego. Unikalny smak tych wyrobów zawdzięczamy produkcji opartej na oryginalnych, wyrafinowanych recepturach, wzbogaconych naturalnymi kompozycjami przypraw i aromatów.
Proces produkcji
Zaawansowany technologicznie proces produkcyjny, bazujący na wysokiej jakości świeżym surowcu, dostosowany jest do norm Unii Europejskiej. Najwyższe standardy produkcji osiągamy poprzez realizacje zasad GHP/GMP, a także wdrażanie zasad systemu HACCP, IFS oraz normy BRC jako podstawowych narzędzi zapewnienia bezpieczeństwa żywności.
Jednocześnie, sąsiedztwo Kampinoskiego Parku Narodowy zobowiązuje nas do szczególnej troski o środowisko naturalne.
Budowa marki
Innowacyjny marketing potwierdza renomę naszej firmy produkującej wędliny wysokiej jakości, trafiającej w gusta i zapotrzebowanie nawet najbardziej wymagających klientów.
Sprzedaż i dystrybucja
Nie sposób nie dodać że, doświadczenie specjalistów handlowych zapewnia obecność wyrobów marki Lukullus na terenie całej Polski oraz czołowych państw Unii Europejskiej tj. Niemcy, Wielka Brytania, Francja, Holandia. Do naszych głównych odbiorców należą największe firmy dystrybucyjne i sklepy sieciowe na terenie kraju.
Misja firmy Lukullus:
Naszą misję w najlepszy sposób oddaje przesłanie, zawarte w poniższym cytacie:
„Profesjonalizm nigdy nie jest dziełem przypadku.
Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to jest luksus w życiu – w dzisiejszych czasach szczególnie. ”
W duchu powyższego przesłania, każdego dnia staramy się tworzyć oryginalne wędliny, czuwając nad poszczególnymi etapami ich kreacji i produkcji oraz wkładając wiele wysiłku i energii na co dzień, aby dostarczać Państwu powtarzalną deklarowaną jakość naszych produktów. Naszym głównym celem jest zapewnienie klientom bogatego doświadczenia smakowego oraz wysokiej mięsności naszych produktów. Wszystkie produkty z naszego portfolio produkowane są z najwyższą starannością i ukierunkowaniem na ostatecznego konsumenta.
Jakość firmy Lukullus:
Od samego początku naszej działalności przyświeca nam idea tworzenia unikalnego, wyjątkowego doświadczenia smakowego podczas konsumpcji naszych wyrobów przy jednoczesnym zachowaniu ich bezpieczeństwa zdrowotnego. W tym celu stosujemy szereg innowacyjnych rozwiązań technologicznych oraz realizujemy rygorystyczny system zarządzania jakością, na który składają się:
- Systemy GHP/GMP oraz system HACCP wdrożone w 2003r.
- Certyfikowany System IFS wdrożony w 2007r.
- Certyfikowany System BRC wdrożony w 2015r.
Dodatkowo od 2003 roku , firma wpisana jest na listę GIW, zakładów dopuszczonych do handlu z UE.
Szczególnie ważne dla nas jest produkowanie w oparciu o najwyższej klasy wyselekcjonowane mięso wieprzowe i drobiowe. W przeważającej większości pracujemy na klasach mięsa S i E, sporadycznie stosujemy klasę R. Inne klasy mięsa nie mają zastosowania podczas produkcji.
W zakresie pozyskiwania surowca, wybieramy najlepszych dostawców krajowych, których jakość jest weryfikowana podczas rocznych audytów przeprowadzanych przez dział jakości i zakupu firmy Lukullus. Surowiec, który jest dostarczany do zakładu produkcyjnego, podlega dalszej ocenie w dziale klasyfikacji surowca naszej firmy.
W ramach szczególnej dbałości o dostarczanie deklarowanej jakości produktów dla naszych partnerów handlowych realizujemy wewnętrzną politykę jakości, na którą składa się:
Nad całym procesem produkcyjnym czuwa wysoko wykwalifikowana kadra naszych technologów, która na bieżąco monitoruje najważniejsze wskaźniki produkcyjne