Od samego początku naszej działalności przyświeca nam idea tworzenia unikalnego, wyjątkowego doświadczenia smakowego podczas konsumpcji naszych wyrobów przy jednoczesnym zachowaniu ich bezpieczeństwa zdrowotnego. W tym celu stosujemy szereg innowacyjnych rozwiązań technologicznych oraz realizujemy rygorystyczny system zarządzania jakością, na który składają się:
- systemy ghp/gmp oraz system haccp wdrożone w 2003r.
- certyfikowany system ifs wdrożony w 2007r.
- certyfikowany system brc wdrożony w 2015r.
Dodatkowo od 2003 roku , firma wpisana jest na listę GIW, zakładów dopuszczonych do handlu z UE.
Szczególnie ważne dla nas jest produkowanie w oparciu o najwyższej klasy wyselekcjonowane mięso wieprzowe i drobiowe. W przeważającej większości pracujemy na klasach mięsa S i E, sporadycznie stosujemy klasę R. Inne klasy mięsa nie mają zastosowania podczas produkcji.
W zakresie pozyskiwania surowca, wybieramy najlepszych dostawców krajowych, których jakość jest weryfikowana podczas rocznych audytów przeprowadzanych przez dział jakości i zakupu firmy Lukullus. Surowiec, który jest dostarczany do zakładu produkcyjnego, podlega dalszej ocenie w dziale klasyfikacji surowca naszej firmy.
W ramach szczególnej dbałości o dostarczanie deklarowanej jakości produktów dla naszych partnerów handlowych realizujemy wewnętrzną politykę jakości, na którą składa się:
- monitoring bieżących partii produkcyjnych
- ocena organoleptyczna każdej partii produkcyjnej
- wewnętrzny protokół jakości dotyczący zamkniętych zleceń produkcyjnych
Nad całym procesem produkcyjnym czuwa wysoko wykwalifikowana kadra naszych technologów, która na bieżąco monitoruje najważniejsze wskaźniki produkcyjne