Ucztuj z nami
sty. 4. 2019
Kiełbaski w cieście z papryką
- Danie dla 2 osób
- Czas przygotowania: ok 1 godziny
- Odpowiednie na podwieczorek i kolację
Składniki:
- 4 jaja
- 300g jogurtu
- 1½ szklanki startego parmezanu lub sera gruyere
- 100g masła w temperaturze pokojowej
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 3 szklanki mąki
- Sól i pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka papryki (ostra, słodka)
- 1 sztuka Kiełbasy Śląskiej Lukullusa
Przygotowanie
Ubij masło w mikserze, aż będzie puszyste, dodaj jajka po jednym na raz i kontynuuj ubijanie. Dodaj jogurt, ser, paprykę pokrojoną w kostkę i stopniowo dodaj mąkę przesianą szczyptą soli. Dobrze wymieszaj i wlej połowę mieszanki ciasta z papryką na formę posypaną mąką i natłuszczoną masłem, potrząsając nią dobrze, aby mieszanina została równomiernie rozprowadzona. Połóż kiełbasę, a następnie wlej pozostałą mieszaninę ciasta, potrząsając nią ponownie, aby równomiernie rozprowadzić Upiecz ciasto w nagrzanym piekarniku w 180 ° C przez 50 minut.
Smacznego!