Pobierz Katalog

Ucztuj z nami

Sty. 4. 2019

Kiełbaski w cieście z papryką

  • Danie dla 2 osób
  • Czas przygotowania: ok 1 godziny
  • Odpowiednie na podwieczorek i kolację

Składniki:

  • 4 jaja
  • 300g jogurtu
  • 1½ szklanki startego parmezanu lub sera gruyere
  • 100g masła w temperaturze pokojowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 3 szklanki mąki
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka papryki (ostra, słodka)
  • 1 sztuka Kiełbasy Śląskiej Lukullusa

Przygotowanie

Ubij masło w mikserze, aż będzie puszyste, dodaj jajka po jednym na raz i kontynuuj ubijanie. Dodaj jogurt, ser, paprykę pokrojoną w kostkę i stopniowo dodaj mąkę przesianą szczyptą soli. Dobrze wymieszaj i wlej połowę mieszanki ciasta z papryką na formę posypaną mąką i natłuszczoną masłem, potrząsając nią dobrze, aby mieszanina została równomiernie rozprowadzona. Połóż kiełbasę, a następnie wlej pozostałą mieszaninę ciasta, potrząsając nią ponownie, aby równomiernie rozprowadzić Upiecz ciasto w nagrzanym piekarniku w 180 ° C przez 50 minut.

Smacznego!

Top